снимка: pixabay.com

25-годишен задигал коли, за да ги покара

25-годишен мъж бе осъден от Районнния съд във Варна за противозаконно отнемане на два чужди автомобила и кражба на вещи от тях.  

Колите били задигнати в кв. „Аспарухово” през януари тази година. Возилата били от различни модели на една и съща марка.

Подсъдимият често обикалял улиците в търсене на възможност да покара чужди автомобили, като се оглеждал за оставени отключени и видимо некарани от дълго време коли.

Първоначално, през нощта на 14 срещу 15 януари, влязъл в кола, която неуспешно опитал да запали с намерен вътре счупен автомобилен ключ, а после избутал по инерция и изоставил без надзор на близка улица. 

Няколко дни по-късно пробвал да запали друга чужда кола и тъй като акумулатора бил изтощен, решил да се върне и вземе този на вече изоставения от него автомобил. Откраднал кутия за бушони и акумулатора, монтирал го на втората кола и карал из квартала. Тръгнал и по Аспарухов мост, където се ударил, повреждайки съединител, броня и други. 

25-годишният подсъдим е неосъждан. Съдът му наложи условно наказание – година затвор с изпитателен срок от 3 години. Младият мъж ще трябва да плати щетите по колите и съдебните разноски.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com