МЗ
Снимка: Министерство на здравеопазването

21% от учителите в страната искат ваксина

На този етап 21 % от учителите в образователните институции са заявили желание да се ваксинират, съобщиха от Министерството на здравеопазването след работна среща в която са участвали здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и членове на Националния оперативен щаб.

Освен това на срещата е било обсъдено предстоящо масово тестване за коронавирус на работещите в образователната сфера. Отбелязано е било още, че записването на учители, които желаят да си сложат ваксината срещу Covid-19 ще продължи. Предвижда се също така да бъде ваксиниран и непедагогическият състав в образователните институции.

Здравните власти са коментирали, че темповете на ваксинацията у нас са същите, като в Германия, на база брой поставени ваксини на глава от населението.

На последваща среща между министъра и ръководството на БЛС е станало ясно, че държавата ще заплаща на лекарите в ДКЦ-тата, болниците, РЗИ-тата и ваксинационните пунктове по 10 лева за всяка доза от двустепенните ваксини срещу Covid-19, които ще бъдат поставяни.

Прочетете също

Избирателната активност е малко над 20%

Избирателната активност към 16 часа в страната за изборите за Народно събрание е 20.44%., а …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com