избори

20 дела за купуване на гласове

Няколко дни преди изборите, прокуратурата вече води 20 дела за купуване на гласове.  Отделно има и 171 преписки по постъпили сигнали от граждани, ДАНС и органите на МВР, съдържащи данни за нарушение на политическите права на гражданите.

Върховната прокуратура анализирала постъпващите сигнали, свързани с нарушения на изборното законодателство. Анализът показва, че през изминалата седмица са налице случаи на забавяне от органите на МВР, при сезирането и докладването на компетентните прокуратури. Получени са редица докладни записки от МВР, които са непълни и не съдържат достатъчно данни относно твърдените обстоятелства, което налага възлагането на допълнителни проверки от страна на наблюдаващите прокурори.

Проблемите в координацията между прокуратурата  и органите по разследването биха били причина, която може да доведе до избягване на наказателна отговорност на част от лицата, заподозрени в извършването на престъпления против политическите права на гражданите, допълват от държавното обвинение.

Прокуратурата допълва, че очаква подобряване на координацията и взаимодействието с органите на МВР, както по места, така и на национално ниво. Същевременно е налице отлична координация и взаимодействие с ДНАС.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com