10% болни деца – училище онлайн

При 10% болни ученици, обучението минава дистанционно. Образаователният министър Николай Денков даде дума, че ведомството прави възможното всички първокласници да празнуват първия си учебен ден в двора на училището. В това отношение може да ни попречи само тъмночервеният сценарий, при който 14-дневната заболеваемост надхвърли 500 на 100 000 души на областно или национално равнище.

Как ще започне учебната година на 15 септември все още е рано да се каже. Това ще зависи от нивата на разпространение на заразата.

Едно от основните предимства на разработените насоки е, че дават голяма гъвкавост според заболеваемостта в конкретните села, градове, общини и области. Ето защо на едни места началото може де е присъствено, на други – в електронна среда. Това зависи също от размера на училището и възможностите за спазване на противоепидемичните мерки, посочи Денков.

Остават задължителното носене на маски от всички възрастни, независимо дали са ваксинирани или не, както и минаването към обучение от дистанция при 10% заболели ученици.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com