съд
снимка: pixabay.com

Затвор за пиян и без книжка, предложил подкуп на полицаи

Година и 4 месеца затвор е наказанието за неправоспособен водач, шофирал с 2,65 промила и предложил подкуп на полицаи. Присъдата на Варненския окръжен съд бе потвърдена днес от Апелативния съд в морската столица.

Недоволен от присъдата, 46-годишният шофьор я обжалва, като поиска намаляване на наказанието и условно изтърпяване.  Райко К. е многократно осъждан и с множество нарушения на Закона за движение по пътищата.

Случаят е от края на юли миналата година. След двудневен запой Райко К. се качил в автомобил без регистрация, без документи и без светлини. Освен това возил трима души, когато по обяд бил спрян за полицейска проверка в Девня.

Органите на реда решили да го тестват за употреба на алкохол. През това време мъжът поставил две банкноти по 100 лева на седалката на патрулката. Тестът с дрегер отчел 2,65 промила алкохол, а нарушителят бил задържан.

Съставен му бил акт за шофиране без свидетелство за управление /не притежавал такова/, липса на регистрация на автомобила и на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“.

Апелативният съд прие, че наложените наказания отчитат степента на обществена опасност на стореното и ще изпълнят целите на закона – да се предотвратят бъдещи подобни действия както от страна на Райко К., така и от останалите членове на обществото.

Прочетете също

В МВР са получени 524 сигнала за изборни нарушения

От началото на кампанията до 16.00  часа днес в СДВР и ОДМВР са получени общо …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com