Варна се подготвя за Европейското по ветроходство

Днес започна изграждането на лодъчния парк за предстоящото в морската столица Европейско първенство по ветроходство в клас Лазер, планирано за началото на октомври в района на Морска гара. 

С  това организаторите от Българската федерация по ветроходство и СК „Черно море Бриз“, с домакинството на Община Варна започнаха официалната подготовка за състезанието, което трябваше да се проведе през май, но беше отложено поради епидемичната обстановка.

Състезателните яхти ще излизат в морето от любимата на варненци и гости на града пешеходна зона на Морска гара, като това ще направи срещата с адреналина и емоциите още по-запомняща.

Състезанието е открито, а интересът към надпреварата е голям сред цялата ветроходна общност. До този момент заявки за участие са подали 40 нации, като осем от тях са извън Европа – сред тях са САЩ, Канада, Нова Зеландия, Австралия, Сингапур и др. Дори се очаква в идните седмици да пристигнат няколко отбора, които да проведат подготовката си във Варна, опознавайки максимално спецификите на акваторията.

Прочетете също

И в неделя ще е слънчево

И в неделя ще е слънчево. След обяд над планинските райони в Западна България ще …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com