Туристическият бранш иска спешни мерки за сезона

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), Съюзът на хотелиерите в Златни пясъци и Алиансът на туристическата индустрия в България подкрепят исканията на колегите им от Слънчев бряг, според които са нужни спешни мерки за спасяване на летния сезон. От бранша настояват за задължително удължаване на мярката 60/40.

От бранша твърдят, че в повечето държави в Европа, помощите в подкрепа на персонала се предоставят директно на служителите в туризма, вместо да се ползват туристическите фирми за посредници.

Крайно време е и държавата, която постоянно декларира, че туризмът е сред приоритетите й, да подпомогне най-големите инвеститори в туризма – хотелиерите, категоричен е председателят на БХРА Георги Щерев.

За да има някакъв сезон и надежда за оцеляване на ваканционните хотели е задължително да се осигури навременно и при лесни и ясни процедури субсидирането на местата в самолетите и на седалките в автобусите. Хотелиерите настояват още за намаляване на данъците за сгради на 100 процента за неработещите обекти и на 50 процента за работещите, които са без туристи.

Ако исканията на хотелиерите не бъдат изпълнени до 2 юни от Клуба на хотелиера са готови да блокират пътя от Варна за Бургас, за да защитят бизнеса и инвестициите си, както и интересите на своите служители и туристи.

Прочетете също

Избирателната активност е малко над 20%

Избирателната активност към 16 часа в страната за изборите за Народно събрание е 20.44%., а …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com