Златни пясъци
снимка: live.varna.bg

Свлачища могат да откъснат курортите край Варна

Ако свлачището край село Кранево пропадне, комплексите „Златни пясъци“ и „Св. св. Константин и Елена“ ще бъдат откъснати за румънските туристи, което би довело до сериозни загуби за хотелиерите.

Активиране на свлачището в Траката пък ще доведе до преместването на маршрутите на трансферите през неугледни пътища, което не е добре за първото впечатление на пристигащите туристи и е в пълно противоречие за „добре дошли”.

Това заявяват от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. Те настояват двете свлачища трябва да бъдат укрепени, за да се гарантира летния сезон. Ако и двете свлачищата „заработят”, това би откъснало и изолирало напълно курорта „Златни пясъци”.

Необходимо е да се решат проблемите със свлачищата, ремонтиране на пътищата до курортите и изграждането на паркинги в тях. Това е един от приоритетите, за чието осъществяване е необходима политическа воля. Липсата на достатъчно паркоместа в комплексите е сред другите проблеми, представяни по време на поредицата от срещи между БХРА  и представители на политическите сили.

Прочетете също

В МВР са получени 524 сигнала за изборни нарушения

От началото на кампанията до 16.00  часа днес в СДВР и ОДМВР са получени общо …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com