Covid-19 болница
pixabay.com

Спира ваксинацията с АстраЗенека в България

По разпореждане на премиера Бойко Борисов спира ваксинирането с препарата на „Астра Зенека“, докато с писмено становище Европейската агенция по лекарствата отхвърли всички съмнения относно безопасността й. Това стана ясно на работно съвещание, свикано от премиера, на което министърът на здравеопазването Костадин Ангелов и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев докладваха, че все повече деца и ученици се разболяват от COVID-19 и търсят помощ в лечебни заведения.

В рамките на работното съвещание министър-председателят Бойко Борисов изиска до броени дни да бъде изработен план за определяне на критериите със здравните изисквания към туристите, които ще посетят България през новия сезон.

Продължаваме изпълнението на ваксинационния план с останалите две разрешени за употреба ваксини. 

България очаква в понеделник доставка на 21 060 дози от ваксината на Пфайзер, а на 19 март –  33 600 дози от Модерна

Здравният министър отчете, че хоспитализираните деца до 18 годишна възраст с доказан COVID-19 са общо 56, от които до 1 година са 14 деца, от 1 до 3 години са 9 деца, от 4 до 10 години – 9 деца, а останалите деца са на възраст до 18 години.

В 18 области на страна по данните на Националната информационна система има средна заболеваемост над 300 души на 100 000.

Премиерът Борисов изиска строг и постоянен контрол за спазването на противоепидемичните мерки у нас, което осигурява възможност за функционирането на бизнесите.

Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика и министър на туризма Марияна Николова информирала, че предстои  разплащането на остатъчната сума, която е в размер на 51 милиона лева на фирмите и туроператорите, които са заявили дейност по отношение на 4% от оборота, отчетен през 2019 г.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com