МС
Снимка: МС

Петков: Работим да не се вдигнат остро цените на тока след мораториума

Сметките на битовите потребители са под мораториум и няма да бъдат вдигани, докато има мораториум, заяви премиерът Кирил Петков преди началото на днешното правителствено заседание.

„По-високата цена, която някои от потребителите в момента виждат, е на база новите цени, които бяха сложени през миналото лято. Няма нови цени за битовите потребители. В момента работим много усърдно за това, когато махнем мораториума, да няма никакъв остър скок в тези цени“, посочи Петков.

По думите му бизнесът е бил компенсиран със 110 лв от бюджета за ноември месец, със 130 лв. за декември месец. „Сложили сме таван до 250 лв., в зависимост от пазарните цени, по механизма, който днес ще обсъдим, за януари“, допълни още Петков.

Премиерът обясни, че държавната помощ за бизнеса за месец декември ще влезе в сметките за електричество, които фирмите ще получат в началото на февруари. „Да се успокоят всички, че цените, които ще плащат за ток, ще бъдат намалени в следващата им сметка, за газа – по същия начин. Имаме помощи, които и за декември, и за януари ще се отразят в сметките, които ще се видят в началото на февруари“, каза още премиерът.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com