МС
Снимка: МС

Петков: Работим да не се вдигнат остро цените на тока след мораториума

Сметките на битовите потребители са под мораториум и няма да бъдат вдигани, докато има мораториум, заяви премиерът Кирил Петков преди началото на днешното правителствено заседание.

„По-високата цена, която някои от потребителите в момента виждат, е на база новите цени, които бяха сложени през миналото лято. Няма нови цени за битовите потребители. В момента работим много усърдно за това, когато махнем мораториума, да няма никакъв остър скок в тези цени“, посочи Петков.

По думите му бизнесът е бил компенсиран със 110 лв от бюджета за ноември месец, със 130 лв. за декември месец. „Сложили сме таван до 250 лв., в зависимост от пазарните цени, по механизма, който днес ще обсъдим, за януари“, допълни още Петков.

Премиерът обясни, че държавната помощ за бизнеса за месец декември ще влезе в сметките за електричество, които фирмите ще получат в началото на февруари. „Да се успокоят всички, че цените, които ще плащат за ток, ще бъдат намалени в следващата им сметка, за газа – по същия начин. Имаме помощи, които и за декември, и за януари ще се отразят в сметките, които ще се видят в началото на февруари“, каза още премиерът.

Прочетете също

Защо ГЕРБ избира компрометирани хора за водачи на листи?!

Борисов явно разчита на късата памет на своите избиратели, за да пробута късата си скамейка …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com