лекар диагноза
снимка: pixabay.com

Пациентски организации искат бърза проверка

Националната пациентска организация поиска институциите бързо да се самосезират по данните за трансплантации, изнесени от здравния министър Стойчо Кацаров.

Силно сме притеснени от изнесената пред обществеността информация за извършване на трансплантации на граждани от трети страни, чрез предоставяне на неистински документи или такива с невярно съдържание, включително и извършване на трансплантация на български гражданин в нарушение на установените в страната правила, се казва в позицията.

Обявената от министъра на здравеопазването информация е притеснителна и дава повод за тревога. Компрометирано е доверието в българските лечебни заведения и медицинските специалисти в област, в която системно се отчита сериозно изоставане – трансплантации на органи. Въпреки прилаганата до момента политика, както и насърчаването на гражданската активност към даряването на органи, крехкото доверие по отношение на трансплантацията на органи у нас може да бъде зачеркнато, от което ще пострадат най-нуждаещите се – пациентите, се казва още в позицията.

Прочетете също

Избирателната активност е малко над 20%

Избирателната активност към 16 часа в страната за изборите за Народно събрание е 20.44%., а …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com