Отново в Турция ще има най-много секции

И на тези избори най-много секции зад граница ще има в Турция – 166. В четири от тях ще има избори „две в едно“.

Във Великобритания ще има 118 секции, в четири от тях ще има възможност за гласуване и на двата вида избори. И в двете държави това са дипломатическите и консулските представителства.

Във Германия чупим рекорда със 103 избирателни секции, където ще може да се гласува и за представители в Народното събрание, и за Европейски парламент. След това идват Испания, САЩ, Гърция, Италия, Нидерландия, Белгия, Канада, Австрия, Франция, избори той за броя секции в отделните държави, каза Светлан Стоев от МВнР.

Другото предизвикателство са избирателните секции с машинно гласуване. В 245 избирателни секции ние ще имаме машинно гласуване. В Турция са 109; в Германия – 36; в Обединеното кралство – 31; в Испания – 13; в САЩ – 10. После се нареждат другите държави: Австрия – шест; Франция – пет; Белгия и Канада – четири, Гърция, Кипър и Швейцария – три; Италия и Сърбия – две. По една машина ще има в Дания, Ирландия, Люксембург, Обединените арабски емирства, Португалия, Чехия и Швеция, съобщи още Светлан Стоев.

Прочетете също

Избирателната активност е малко над 20%

Избирателната активност към 16 часа в страната за изборите за Народно събрание е 20.44%., а …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com