От днес по 75 лева на всеки ваксиниран пенсионер

От днес работи новата програма на правителството, предназначена за насърчаване на ваксинацията срещу COVID-19 сред пенсионерите. Предвижда се еднократна добавка в размер на 75 лева за всеки, който постави трета /бустерна/ доза. Парите ще бъдат изплатени със следващата му пенсия.

Парична добавка в същия размер ще има и за онези, които започнат своя ваксинационен курс с първа доза през следващите месеци. За тези, които вече имат поставени две дози, стимул ще бъде изплатен след поставянето на третата.

Правителствената програма за насърчаване на ваксинацията се очаква да продължи до края на юни 2022 г. За нея кабинетът отпусна 100 млн. лева по бюджета на Държавното обществено осигуряване.

Пенсионерите не трябва да подават заявление за получаването на средствата, нито да изпращат зелен сертификат или други здравни документи до държавните институции. Информацията за хората, които имат право на еднократна добавка, ще се обменя всеки месец по служебен път между Националния осигурителен институт и Министерството на здравеопазването.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com