снимка: pixabay.com

Оставиха в ареста полицаите, спипани с подкуп

Варненският апелативен съд потвърди задържането под стража на двамата полицаи от Варна, обвинени в получаване на подкуп при пътни проверки. Така бяха отхвърлени жалбите на полицаите срещу определенията на Окръжния съд в морската столица.

Разследването започнало през септември миналата година. Пламен Н. и Николай Н. бяха задържани при специализирана операция на 14 април. На следващия ден бяха привлечени като обвиняеми за приемане на облага, за да не извършат действие по служба.

В хода на разследването е установено, че в периода от септември до април 52-годишния Николай Н. повече от веднъж поискал и взел подкуп от граждани като всеки път това било условие, за да не извърши свои служебни задължения и да не ги санкционира за различни нарушения на пътя. Сумите, които вземал, били между 100 лева и 180 лева.

Неговият колега – 41-годишният Пламен Н. приел сумата от 40 лева, за да не вземе мерки във връзка с нарушение, допуснато от водач на пътя.

Апелативният съд счита, че при по-лека мярка за неотклонение има риск полицейските служители да извършат действия, накърняващи правосъдието – чрез контактите, създадени по време на службата си, те биха могли да повлияят на свидетели и на събирането на доказателства.

Прочетете също

В МВР са получени 524 сигнала за изборни нарушения

От началото на кампанията до 16.00  часа днес в СДВР и ОДМВР са получени общо …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com