снимка: pixabay.com

Нови правила за прием във варненски забавачници

Промени в Наредбата за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в общинските детски градини одобри правната комисия към Общинския съвет във Варна.

Поправките засягат допълнителните точки, които се дават при кандидатстване. Такива бонус точки вече ще получават не само децата, чиито постоянен и настоящ адрес съвпадат.

От предимството ще се възползват и варненчетата с постоянен и настоящ адрес в района на обхват на детското заведение или училище.

На разглеждане бяха подложени и промените в правилата за прием в детските ясли във Варна. Измененията се правят, за да се уеднаквят критериите за прием в общинските детски заведения и да се улеснят родителите при кандидатстване.

С най-голяма тежест вече ще е адресът на детето. Варненчета, чийто постоянен или настоящ адрес е в административния район на яслата, ще получават най-много точки при прием. Ако двата адреса (постоянният и настоящият) съвпадат, ще се дават допълнителни точки. Отпада изискването заявителят (родителят или официален настойник) и детето, подлежащо на класиране, да са с постоянен или настоящ адрес в община Варна. При наличие на такъв адрес ще се предоставят бонус точки.

За да влязат в сила, промените трябва да бъдат приети от Общинския съвет. 

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com