снимка: ПСК „Черно море“, архив

Много недоволни от програмата „Отново заедно“

Омбудсманът Диана Ковачева препоръча на МОН да осигури пълна прозрачност и информираност за критериите, по които се реализира новата Национална програма „Отново заедно“, която осигурява планинска и морска почивка за учениците в родните курорти.

Родители и учители изпратили множество сигнали до омбудсмана за неяснотите около критериите за избор на ученици и учители, условията, при които децата ще почиват, включително как ще бъде заплатено на учителите за времето на тези летни лагери, както и натовареността им.

Родителите се интересували още от начините за избор на туроператорски фирми, от условията, при които децата ще бъдат настанени, както и от дейностите, които ще бъдат включени в дневните им програми по време на престоя. 

Омбудсманът е подчертала, че за да се избегнат дискриминационни практики, е необходимо да се регламентира участието в програмата на деца с увреждания и на деца със специални образователни потребности.

Междувременно, в институцията на омбудсмана са постъпили сигнали от родители на ученици в спортните училища, както и такива към Министерството на културата, недоволни от факта, че техните деца изобщо са изключени от възможността за безплатна почивка по тази програма.

Прочетете също

Фицо дойде в съзнание

Словашкият премиер Роберт Фицо, който вчера беше тежко ранен при опит за убийство, дойде в съзнание …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com