Алианс архитекти Варна
От ляво на дясно: арх. Красимир Пампоров, арх. Валерий Колев, арх. Вичка Колева, арх. Марин Велчев и арх. Атанас Ковачев

Камарата на архитектите във Варна и още 3 области създадоха алианс

Съвместен алианс учредиха тези дни Камарите на архитектите от Варна, Добрич, Шумен и Търговище. Четирите регионални колегии се обединиха под общи цели и подписаха споразумение за сътрудничество, водени от отговорност както за защита на интересите на своите членове, така и на обществото като цяло, отчитайки значимостта на труда на архитекти, ландшафни архитекти и урбанисти за поддържането на устойчива градска среда.

Целта е четирите регионални колегии да насочат общите си усилия за осигуряване на прозрачни и ефективни процеси в изграждането и поддържането на качествена градска среда в населените места от Североизточен район на планиране.

Специфичните цели, които са заложени в договора, са повишаване качеството на публичните инвестиционни проекти, повишаване конкурентоспособността в инвестиционния процес, поощряване създаването на механизми за въздействие и облекчено административно обслужване от експлоатационните дружества, информиране по въпроси от взаимен интерес като законосъобразността на инвестиционните инициативи и установени нерегламентирани административни практики, обмен на независими експерти и специалисти и др.

Споразумението между четирите страни е сключено за срок от две години.

Прочетете също

И в неделя ще е слънчево

И в неделя ще е слънчево. След обяд над планинските райони в Западна България ще …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com