ИТН излязоха от зала преди гласуването на проектокабинета

Парламентарната група на „Има такъв народ” напусна пленарната зала преди гласуването за оттеглянето на проектокабинета. Това се случи след декларация, прочетена от Ивайло Вълчев, в която той посочи, че от партията не желаят „да участват в този фарс“.

В залата обаче не успяха да се регистрират необходимия брой от над 121 народни представители, за да се проведе гласуване. Причината беше, че и народните представители от ГЕРБ-СДС бойкотриха гласуването и не дадоха своя вот.

„При тези условия не искам да приема този мандат вече”, заяви Пламен Николов в кулоарите на парламента, който беше номиниран за премиер от ИТН.

Николов подаде декларация, че не иска да бъде премиер поради лични прични, след като БСП, Изправи се.БГ!Ние идваме и Демократична България оттеглиха подкрепата си проектокабинета, основно заради интервю на кандидата за вицепремиер и вътрешен министър Пламен Илиев. Малко след това лидерът на ИТН Слави Трифонов каза, че партията оттегля предложения кабинет.

Вчера партиите успяха да убедят ИТН, че гласуване на волеизявлението за оттеглян на Николов трябва да има, защото е издаден указ на президента за гласуване мандат на правителство.

Прочетете също

Защо ГЕРБ избира компрометирани хора за водачи на листи?!

Борисов явно разчита на късата памет на своите избиратели, за да пробута късата си скамейка …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com