Дясна Варна се мобилизира срещу ГЕРБ и Възраждане

Балотаж Портних от ГЕРБ – Коцев от ПП-ДБ се очертава във Варна, но Възраждане дебне с подкрепата на ГЕРБ, показва анализът на кампаниите на трите партии в морския град

Морската столица Варна се мобилизира на невиждан отпор срещу досегашния си кмет Иван Портних от ГЕРБ и кандидата на партия Възраждане. След като в ефира на БТВ във вторник близката до ГЕРБ социологическа агенция Маркет Линкс даде равен резултат на Благомир Коцев от ПП-ДБ и Коста Стоянов от Възраждане (17 към 15%), а на първо място посочи Портних с 24 %, Дясна Варна изригна срещу данните и се мобилизира. В социалните мрежи гъмжи от призиви Варна и ще е единственият град, който да падне в ръцете на националистите или напротив – Варна ли ще поведе страната срещу тях и няма да ги допусне дори на балотаж.
Самият социолог Добромир Живков – собственик на Маркет Линкс – все пак подчерта в ефира във вторник, че Възраждане напълно е изчерпала запаса си от гласове, но затова пък десният Благомир Коцев от ПП-ДБ тепърва набира гласове. Той като той е по-консенсусен и събира по-голяма периферия, а не само националистическия вот като Стоянов, Благомир Коцев е по-приемлив за варненци – първо, заради опита му на областен управител, който единствен спря колите по крайбрежната алея- нещо, което никой досега не се осмели да направи, заради интересите на ТИМ по алеята. Второ, заради това, че представлява управляващите от ПП-ДБ и е единствен противник на кмета Портних от ГЕРБ, за смяната на който се обявяват две трети от варненци, по данни от социологическо проучване от август 2023 г. Трето, Коцев единствен обикаля по кварталите, показва видеа от срещите си с хората и го прави от половин година, без политизиране на тези срещи, което се харесва на варненци.
Засега и букмейкърите показват изравнени сили Портних – Коцев, като в платформата Уинбет Портних е с коефициент 1.75, а Коцев – 2.10, докато Коста Стоянов е едва с 6.00.
Дясна Варна се вдига да си вземе града от ГЕРБ и Възраждане, обяви и самият Коцев снощи в ефира на Евроком, където заяви, че сглобка във Варна няма и битката за града с ГЕРБ е особено ожесточена, но не пропусна да спомене, че граждани го информират за насочване на гласове от ГЕРБ към Възраждане, което може да се обезвреди с масирано гласуване на варненци на 29 октомври.

Прочетете също

В МВР са получени 524 сигнала за изборни нарушения

От началото на кампанията до 16.00  часа днес в СДВР и ОДМВР са получени общо …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com