more
снимка: varna.news

Дават 3 милиона на екскурзоводи и планински водачи

Едни от най-засегнатите от ковид кризата – екскурзоводи и водачи в планините ще получат малко над 3 милиона лева като подкрепа. По-рано днес вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова подписала анекса за получаване парите от Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ .

Помощта ще бъде разпределена сред близо 1500 души. Сектор туризъм е най-засегнатият от пандемията, причинена от COVID 19, a екскурзоводите и планинските водачи не попадат в обхвата на останалите мерки, които бяха въведени за подкрепа на отрасъла.

Проектът на Министерството на туризма цели повишаване на капацитета на малките, средните и микро предприятия в сектора. Предвижда да бъдат наети доста експерти, в това число екскурзоводи и планински водачи, които ще бъдат ангажирани в онлайн презентации и турове. От тях се очаква да представят местни забележителности и туристически продукти, обекти за настаняване, хранене и развлечение и др. Дейносттите ще бъдат възлагани по реда на Закона за обществените поръчки.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com