Главчев пред НАТО: Необходими са повече инвестиции в отбраната

Необходимо е и да инвестираме много повече във възпиращи и отбранителни способности, заяви служебният министър Димитър Главчев на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО, която се провежда в София, НДК.

По думите му целта на Русия е да ерозира европейската сигурност. „Затова военният алианс трябва да продължи да изпраща ясно и силно възпиращо послание срещу всякакви агресивни действия към уязвимите партньори.“, каза той.

Премиерът посочи, че НАТО остава неизменен гарант за нашия просперитет, а в лицето на руската агресия срещу Украйна трябва да останем силно ангажирани с подкрепа за Киев.

Министър-председателят призова за специално внимание към Черноморския регион и Западните Балкани предвид стратегическото им значение за евроатлантическата сигурност.

„Очакваме конкретни резултати за осигуряване на стабилен и предвидим, дългосрочен механизъм за подпомагане сигурността на Украйна, който да е финансово обезпечен. Подобряването на оперативната съвместимост на украинските въоръжени сили ще осигури мост към бъдещо членство на страната в НАТО“, заяви Главчев.

 

Прочетете също

Избирателната активност е малко над 20%

Избирателната активност към 16 часа в страната за изборите за Народно събрание е 20.44%., а …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com