снимка: varna.news

Здравният министър с апел към протестиращите

Мога само да апелирам към всички наши сънародници, не само към собствениците на заведения и работещите в тях, но и към тези, които ги посещават, да проявим разбиране, да проявим емпатия и към хората, които са в тежко състояние в момента в болниците. С тези думи министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров коментира протестите заради новите по-строги мерки в сила от вчера.

Тези ограничения са добре премислени, научно обосновани и са минималните, които могат да се наложат в тази ситуация, каза Кацаров.

Ако сме стриктни и спазваме мерките, може в рамките на две или три седмици да видим резултат и да отменим наложените ограничения. Това е правилният подход. Другото означава – отменяме ги сега тези мерки, в следващата седмица в болниците има 5000, след това има 6000, 7000, а в интензивните отделения 1000 души, коменитра здравният министър.

Ако тръгнем да воюваме едни с други, да се преследваме и да се наказваме, със сигурност няма да успеем, а цената ще я платят нашите родители, баби и дядовци, защото въпреки че по-млади хора се заразяват от този вариант, смъртността отново е сред хората над 60-годишна възраст, каза още Стойчо Кацаров. 

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com