Варненският затвор
Варненският затвор снимка: varna.news

Затвор за трима, пребили и ограбили варненец

Общо 23 години затвор получиха трима младежи за грабеж на 400 лева от мъж във Варна. При престъплението използвали сила и причинили на пострадалия две средни телесни повреди.

Случаят е 21 ноември миналата година. 19-годишният Митко Ив., 20-годишните Георги Ив. и брат му Ангел Ив. пушили марихуана. След това решили да се разходят по бул. „Вл. Варненчик” в посока Катедралата. Тъй като им трябвали пари, тримата решили да откраднат нещо или да оберат някого.

Около 05,15 ч. забелязали човек, който влязъл да тегли пари от банкомат на ул. „Дрин“. През стъклото наблюдавали мъжа и видели, че изтеглил крупна сума пари, след което тръгнал по малките пресечки към Централна поща. Обвиняемите го проследили. Съборили ли го с удари на земята, заплашили го с нож, сломили съпротивата му и успели да му отнемат изтеглените 400 лв. След грабежа извършителите  се отправили с такси към кв. „Виница”, за да си разделят парите.

Вследствие на нанесения побой над мъжа той имал няколко счупени ребра, довели до трайно затруднение в движението на тялото и счупване на бедрена кост, което ограничило движението на пострадалия за няколко месеца.

Митко е с начално образование, а Георги – с основно, като и двамата са с чисто съдебно минало. Ангел е с основно образование и има предишни осъждания. И тримата са безработни.

Съдът уважи изцяло и предявения от пострадалия мъж граждански иск срещу тримата подсъдими в размер на 35 000 лева. Те ще трябва да платят солидарно и направените разходи за лечението на потърпевшия в размер на над 1379 лева.

Прочетете също

Асен Василев: Газът няма да скача с 35%

Няма да има скок от 35% на цената на газа през месец май. Това заяви …