снимка: pixabay.com

Затвор за баща и син, отглеждали марихуана

Варненският апелативен съд измени присъда на Окръжен съд – Варна, произнесена спрямо баща и син, подсъдими за отглеждане на марихуана и държането й с цел разпространение.

Отменено е  условното осъждане на бащата Петър Я., който получава 3-годишна ефективна присъда и 10 хиляди лева глоба. Непроменена остава присъда за сина Иван И., който е наказан с 4 години лишаване от свобода и глоба от 20 хиляди лв.

През 2019 г. бащата и синът решили да отглеждат и разпространяват марихуана. За целта закупили семена, оборудване и препарати. През януари 2020 г. започнали да полагат грижи за  растенията и ги засадили в оранжерии в имота си в с. Бенковски. Отгледали 18 растения от вида на конопа.

След сигнал за специфична миризма, на 12 май миналата година била предприета полицейска акция. Установено било, че двамата мъже държат с цел разпространение високорисково наркотично вещество в особено големи размери – 108,3 кг марихуана, оценени на 649 884 лева.

Като отчете отегчаващите и смекчаващите вината обстоятелства, включително 60-годишната възраст на подсъдимия Петър, апелативните съдии стигнаха до извода, че законовите критерии за справедливост ще бъдат удовлетворени с ефективното изтърпяване на наказанието.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com