кокаин
Обвиняемите по време на едно от съдебните заседания, снимка: Aron Hyman/TimesLIVE

Затвор за българите, спипани на кораб с кокаин в ЮАР

Трима българи бяха осъдени на общо 60 години затвор за трафик на кокаин в Южна Африка, съобщиха местни медии.

Близо тон от дрогата били заловени на 1 март т. г. на рибарски кораб, акостирал  в пристанището на югозападния град Салданя. Уличната стойност на коакина, укрит в трюма, е оценен на близо 33,8 милиона евро. Това е втората най-голяма пратка с кокаин, залавяна в Южна Африка.

Операцията започнала през януари, когато южноафриканската полиция получила информация за кокаин, влизащ в страната по море. Задържани били четирима българи и шестима граждани на Мианма. Впоследствие прокуратурата оттеглила обвиненията срещу единия от българите и срещу всичките мианмарци.

Преди дни южноафрикански съд признал останалите трима българи за виновни по обвинения в наркотрафик и незаконно влизане в страната с фалшиви документи. Двама от тях били осъдени на по 25 години затвор, а един получил 10-годишна присъда. Осъдените са 47-годишният Марио Васев, 51-годишният Асен Иванов и 53-годишният Атанас Биков.

На тримата българи са били конфискувани активи на обща стойност над 2,7 милиона евро. Сред тях са два луксозни джипа, рибарският кораб с кокаина и още два плавателни съда.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com