снимка: Фейсбук група "Да запазим Корал"

Заседналият кораб остава без допълнителни котви

Заради лошото време четирите котви на ВМС няма да бъдат поставени за допълнително укрепване на кораба  „Vera Su“, съобщиха от оперативния щаб, ангажиран с подготовката на операцията.

Две 4-тонни котви ще бъдат превозени от Варна до Каварна, за да може да бъде допълнително укрепен корабът, но това ще бъде направено когато метеорологичните условия позволяват.

До петък ще бъде направена организация за претоварване на кораба с две по-малки баржи на български фирми. Уреята ще бъде претоварвана на по-малки количества и с техника, която предотвратява изсипването й в морето, съобщи Радио Варна.

В момента вълнението на морето в района е около 4 бала. Следи се състоянието на водата за замърсяване. Към момента няма теч на гориво, нито изпускане на товара в морето

Поддържа се постоянна връзка с екипажа на „Vera Su“ и при необходимост той ще бъде евакуиран.

Чужда фирма може да бъде ангажирана за изтегляне на блокирания в плитчините кораб, обяви вчера транспортният министър. Христо Алексиев разкри, че използва лични контакти за ангажиране на компанията, която е участвала в операцията по спасяване на потъналата подводница „Курск“.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com