Започна работа 46-ото НС

Новосформираният парламент започна работа. След проведените повторни избори за народните представители, на първо място гражданите гласуваха за партията на Слави Трифонов, втори се наредиха от ГЕРБ, а трети и четвърти БСП и Демократична България. Пети са ДПС и ИМВ.

Служебният кабинет пристигна в сградата на Народното събрание. Освен тях на откриването на парламента ще присъстват още държавният глава Румен Радев, представители на църквата, както и официални лица. Посланикът на САЩ също е в сградата на парламента.

Депутатите влязоха в пленарната зала в 9 ч., а заседанието за втори път откри Мика Зайкова от „Има такъв народ” – най-възрастният народен представител.

След това народните представители положиха клетва. Следва избор на председател и заместник-председатели на парламента. В залата вече има електронна система за гласуване и няма да се налага поименна проверка на народните представители.

„Най-важната задача е съставянето на редовен кабинет. България не може да си позволи да пилее повече историческо време – трябва да имаме кабинет”. Това заяви президентът Румен Радев минути преди да влезе в сградата на парламента.

Прочетете също

Избирателната активност е малко над 20%

Избирателната активност към 16 часа в страната за изборите за Народно събрание е 20.44%., а …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com