съд

Задържани с 9 кг хероин остават в ареста

Варненският апелативен съд отхвърли жалбите срещу ареста на двама обвиняеми, които в съучастие пренесли през границата и държали с цел разпространение над 9 кг хероин.

На 11 февруари на магистрала „Тракия” край Ихтиман при проверка в автомобил бил открит тайник с 9,4 кг наркотик. Според държавното обвинение, хероинът бил внесен от Турция през ГКПП „Капитан Андреево“ и е предназначен за разпространение в София и Варна.

Четирима мъже са привлечени към наказателна отговорност. Двама от тях обжалваха наложеното им от Варненския окръжен съд задържане под стража.

Защитата на 43-годишния Марио М. помоли за „домашен арест“ с електронно проследяване, предвид заболяванията на членове на семейството му. Адвокатът на Исмаилаки М. пък изтъкна влошеното здравословно състояние на 56-годишния мъж. Посочи още, че доверителят му няма съпричастност с деянието.

От Апелативна прокуратура обориха тази теза с наличието на свидетелски показания, веществени доказателства и справка от приложените специални разузнавателни средства. Задържаната дрога е оценена на почти 849 хиляди лева.

Събраните данни водят до необходимост от определяне на най-тежката мярка за мярка за неотклонение, прецениха апелативните съдии. Определенията им не подлежат на обжалване.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com