снимка: varna.news

Войната в Украйна „уби“ круизния туризъм у нас

Геополитическата обстановка отново се отрази негативно на круизния туризъм в Черно море, който е практически спрян след началото на войната в Украйна.

Преди военния конфликт, в пристанище Варна са очаквали 19 круизни посещения, а за бургаския порт е имало 23 заявки за посещения. Всички обаче са отказани, останала е само една, по данни на Maritime.bg.

Ситуацията е подобна и за румънското пристанище Констанца. Тама обаче очакват посещения от речни кораби от Дунав, коит частично да облекчат негативните фекти за круизния тиризъм.

Оечеливши са единствено турските морски пристанища. Преди ден мега пристанието в Истанбул „Галатапорт” посрещна най-големия досега пътнически кораб – „Costa Venezia”.

Преди военния конфликт в пристанище Варна са очаквали 19 круизни посещения, а за бургаския порт е имало 23 заявки за посещения. Всички обаче са отказани, останала е само една, по данни на Maritime.bg.

Ситуацията е подобна и за румънското пристанище Констанца. Там обаче очакват посещения от речни кораби от Дунав, които частично да облекчат негативните фекти за круизния тиризъм.

Печеливши са единствено турските морски пристанища. Преди ден мега пристанището в Истанбул „Галатапорт” посрещна най-големия досега пътнически кораб – „Costa Venezia”.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com