плаж хотели
снимка: live.varna.bg

Внасяме от Азия работници за морските ни курорти

Отливът на желаещи да работят в морските ни курорти може да бъде решен с внос на работници от Азия. От няколко години има традиция за внасяне на работници у нас от Киргизстан, Казахстан и Узбекистан. Ще бъдат направени опити за увеличаването им, обяви председателят на Варненската туристическа камара Илин Димитров след посещение в азиатските страни.

Хората в бившите съветски републики са добре подготвени, учтиви и позитивно настроени и могат да допринесат за доброто обслужване на туристите у нас. От години Турция се зарежда с кадри от там. Заради обезценяването на турската лира обаче мнозина обръщат поглед към България.

Преговаря се за внос на камериери, чистачи, помощник-готвачи и сервитьори. Би трябвало да се помисли за облекчаване на визовия режим, както и улесняване на достъпа до консулствата ни в Казахстан и Узбекистан, а в Киргизстан дори липсва такова.  

Вносът на работници е  чудесен начин да се рекламира България като туристическа дестинация в трите азиатски държави, където липсва реклама на страната ни, смята председателят на Варненската туристическа камара.

Прочетете също

GKPP

България и Румъния сами си правят Шенген

Румънски икономист предлага създаване на мини-Шенгенско пространство между Румъния и България, съобщава БТА. Според Раду …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com