естакада
снимка: Общински съвет Варна

Възстановяването на пътя през „Трифон Зарезан“ отново в задънена улица

Споразумението между Агенция „Пътна инфраструктура“ и Община Варна за възстановяване на общинския път в района на свлачището „Трифон Зарезан“ е върнато неодобрено от МРРБ в АПИ. Няма конкретни препоръки и насоки. Това става ясно от отговор на служебния министър Виолета Комитова на въпроса на варненския депутат от ГЕРБ/СДС Славена Точева.

Между Община Варна и Агенция „Пътна инфраструктура” имаше взаимна нагласа и конкретни стъпки за сключване на въпросното споразумение. Идеята беше чрез съвместно сътрудничество да бъде възстановен панорамният път Варна-Златни пясъци, в района на „Трифон Зарезан”. Финансирането на обекта трябваше да е изцяло за сметка на Агенция „Пътна инфраструктура”. 

Панорамният път Варна-Златни пясъци повече от 16 години е затворен и е основен проблем за туристическите инициативи.

Това е второ питане от страна на варненските депутати от ГЕРБ/СДС в 46-тото НС във връзка със замразени важни проекти за пътната инфраструктура на територията на Варненска област.  Сред тях е ремонта на съоръжения 7,8,9,10 и 11 на Аспаруховия мост, на който започна поетапното обновяване при управлението на ГЕРБ, за автомагистрала „Черно море“ и изграждане на втори мост на Варненско-Белославското езеро.

От отговорите  става ясно, че предстои ремонт само на съоръжение 9 на Аспаруховия мост с прогнозен срок за изпълнение до 31 май 2022 г, а проектите на останалите съоръжения са върнати неодобрени.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com