“Възраждане”: Кирил Петков е заплаха за националната ни сигурност

Със своите действия премиерът Кирил Петков представлява пряка заплаха за националната сигурност на България. Това заявиха от ръководството на „Възраждане” на извънреден брифинг във Варна.

България изнася оръжия за Украйна в огромни количества. От летище Варна веднъж седмично излитат украински самолети, посочи лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов. Той добави, че редовно му изпращали информация от товарителници и самолети с оръжие, което напуска страната ни.

„България се управлява от американска „пета колона”. Управляващите защитават всякакви други интереси, освен националните. Колкото по-бързо подадат оставка, толкова по-малки ще са им присъдите”, заяви Костадинов.

Не можем да си позволим да вземем страна в конфликта, тъй като това ще има пагубно влияние върху страната ни, смята Цончо Ганев, зам. -председател на „Възраждане” и зам.-председател на Народното събрание.

По думите му спирането на руския газ означава, че спираме да произвеждаме торовете за земеделието ни. Това ще повлияе не производството плодове и зеленчуци.

Конекторът с Гърция едва ли ще бъде готов до лятото, а вносът на втечнен газ от САЩ ще бъде в пъти по-скъп от руския, отбеляза още Ганев.

Прочетете също

Асен Василев: Газът няма да скача с 35%

Няма да има скок от 35% на цената на газа през месец май. Това заяви …