Във Варна започва Европейското по художествена гимнастика

Първото в България Европейско първенство по художествена гимнастика ще се проведе във Варна от днес до 13 юни. В престижното събитие ще вземат участие над 300 гимнастички от 37 държави.

Затварят улица край ДКС заради Европейското по художествена гимнастика

Състезанието, което ще се проведе в Двореца на културата  и спорта, ще е първото на което ще бъде приложен новият формат на европейските първенства и ще е квалификация за Световното първенство през 2022 г., което също ще се проведе в България.

Шампионатът на Стария континент във Варна е последната олимпийска квалификация за гимнастичките от Европа. Това ще е и последните проверки на „златните момичета“ преди заминаването им за Олимпийските игри в Токио.

В индивидуалната надпревара България ще бъде представена от Боряна Калейн и Катрин Тасева. Ансамбъл жени е в състав варненката Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова. Ансамбъл – девойки е в състав Александра Василева, Камелия Петрова, Сузан Пуладиан, Кристиана Дойчева, Гергана Трендафилова и Мария Стаменова

Трикратната ни абсолютна световна шампионка Мария Петрова, която е вицепрезидент на българската федерация по художествена гимнастика и президент на Техническия комитет по художествена гимнастика на Европейския съюз по гимнастика, е главен съдия на Европейското първенство във Варна.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com