снимка: МОН

Варненски училища преминават на ротационно обучение

Повишеният брой заболели ученици и учители, както и карантинирани паралелки във Варна е причина от вчера две училища в града да преминат на ротационен принцип на обучение – Математическата гимназия и Седмо СУ „Найден Геров”, където 50 процента от паралелките са една седмица присъствено, след което се сменят.

От 17 януари други две училища чакат одобрение за преминаване на същия принцип на обучение, тъй като имат над 10 на сто карантинирани паралелки – това са ОУ „Стефан Караджа” и Трета природо-математическа гимназия, съобщи за Радио Варна началникът на Регионалното управление по образование Ирена Радева

При голям брой карантинирани паралелки, училищните ръководства с решение на педагогическия съвет предлагат обучението да е ротационно, а разрешение за това се издава от Министерството на образованието и науката, обясни Радева.

Има и много болни учители, но не всички са болни от Covid-19, а и от сезонните грипове. Това е и причина да има недостиг на учители в някои училища, тъй като няма кой да ги замества. В Трета ПМГ във Варна се преминава на ротационен принцип на обучение и поради тази причина. При дистанционна форма на обучение, учителите ще могат да преподават от дома си, дори и когато са в болничен, каза още шефът на РУО.

Прочетете също

кола гуми

Осъдиха варненец за хулиганство на пътя

Шофьор бе осъден от Районния съд във Варна за хулиганство при управление на автомобил.   …