снимка: pixabay.com

Варненски хотел ще става болница

Правителството одобри създаването на Специализирана болница за рехабилитация Света Елена 1 във Варна. Решението бе взето на днешното редовно заседание на министрите.

В представения проект на болницата се предвижда тя да бъде ситуирана в самостоятелна сграда, която е с променено предназначение на хотелска сграда в курортния комплекс „Св. св. Константин и Елена“. Съгласно инвестиционния план, освен материално техническата база е закупена и медицинска апаратура и оборудване.

Очакваният срок за подаване на заявление за издаване на разрешение за дейност е предвиден 18 месеца след решението на Министерския съвет.

С оглед разположението на болницата в курортен комплекс и природните ресурси се предвижда лечението както на български, така и на чуждестранни туристи. Предвижда се болницата да разполага със 150 легла, които ще се разкрият в отделение по физикална и рехабилитационна медицина с най-високо трето ниво на компетентност в изпълнение на медицинския стандарт по „Физикална и рехабилитационна медицина“.

Съгласно комплексна оценка на Изпълнителна агенция „Медицински надзор“, изготвена по реда на регламентираните условия в Закона за лечебните заведения, включително въз основа на информацията в утвърдената Националната здравна карта, за oбласт Варна е установена потребност от медицинска помощ, поради недостиг на болнични легла за физикална и рехабилитационна медицина.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com