Варненски депутат пита министър за магистрала „Черно море“

Писмо с искане да бъде предоставена пълна информация за дейностите, свързани с проектирането на автомагистрала „Черно море“, изпрати до Министерството на регионалното развитие и благоустройството Борислав Гуцанов, варненски народен представител от „БСП за България“.

Гуцанов призовава държавата, в лицето на регионалния министър, за незабавно “размразяване” на проекта. Той настоява да получи официална информация за параметрите на договора за изработване на разширен идеен проект, с извършване на пълни инженерно-геоложки проучвания на автомагистрала „Черно море“, който е сключен в резултат на обявена през 2019 г. обществена поръчка от МРРБ.

Поисканите данни са за стойността на възложената поръчка, сроковете и етапа, на който се намира в момента изпълнението на възложената дейност.

Гуцанов иска още от министър Комитова информация за заложените в министерството стъпки за реализиране на проекта след неговото приемане, както и за сроковете, в които се предвижда те да се случат. В питането си депутатът настоява да бъда оповестено дали са осигурени средствата за неговото реализиране, както и техните източници.

Най-важният въпрос, касаещ пряко Варна и варненци, който депутатът поставя, е предвиден ли е ремонт на Аспарухов мост преди изграждането на предвиденото второ такова по проекта на АМ „Черно море“.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com