Обреди Варна
снимка: "Обреди"

Вандали потрошиха паметници във варненско гробище

Вандали потрошиха паметници в гробищния парк в кв. „Аспарухово“. Бруталното посегателство е извършено преди няколко дни, съобщиха от общинска фирма „Обреди“.

Пострадали са четири гробни места до самия вход на гробищния парк.. Цялостта и структурата на гробовете не е нарушена, но са счупени паметните плочи, които близките на починалите са поставили, почитайки паметта им. Една от паметните плочи е потрошена, а другите са отлепени от фундамента и са съборени върху гробните места.

Сигнал от „Обреди“ е подаден към органите на реда, направен е и оглед.

Ръководството на „Обреди“ ще възстанови паметниците и гробните места в предишния им вид. Но е време да бъде въведен ред в достъпа до парковете, зявиха от фирмата.

Предстои скоро да бъдат поставени бариери на входовете и изходите на двата големи гробищни парка – Централни гробища ( Старите гробища) и Гробищен парк „Запад“ в с. Тополи. На по-късен етап ще бъдат поставени такива и във всички гробищни паркове във Варна. Достъпът до парковете ще бъде безплатен при тези условия, но контролиран, а целта е да се въведе ред и да се следи за подобни вандалски прояви или кражби, които също не са рядкост.

Прочетете също

В МВР са получени 524 сигнала за изборни нарушения

От началото на кампанията до 16.00  часа днес в СДВР и ОДМВР са получени общо …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com