В МВР са получени 524 сигнала за изборни нарушения

От началото на кампанията до 16.00  часа днес в СДВР и ОДМВР са получени общо 524 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите.

МВР напомня на гражданите, че могат да съобщават за нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са съотносими към дейността на МВР, на денонощната телефонна линия на министерството 02 90 112 98 и на имейл izbori@mvr.bg, както и на специално отворените телефонни линии и електронни пощи по места в областни дирекции на МВР.

До момента са образувани 99 досъдебни производства.

Към 15 часа на днешния ден звената „Български документи за самоличност“ в СДВР и ОДМВР са издали 203 удостоверения на граждани за упражняване правото им на глас. Общо за периода от 04 юни до момента те са 686.

Създадена е организация за нормалното функциониране на граничните пунктове в изборния ден. Оперативната обстановка в зоните за отговорност е нормална, трафикът през отделните ГКПП е съобразно тяхната специфика. В рамките на деня, при констатиране на увеличаване на пътникопотока и създаване на предпоставки за образуване на колони от МПС, има готовност за периодично въвеждане на облекчени проверки.

Прочетете също

Избирателната активност е малко над 20%

Избирателната активност към 16 часа в страната за изборите за Народно събрание е 20.44%., а …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com