turcia

Турция затваря до понеделник

Турция обяви национален полицейски час. Така властите се надяват да намалят разпространението на COVID-19. Четиридневният полицейски час започва от тази вечер в 19:00 часа и ще продължи до сутринта в понеделник.

Хората ще имат право да излизат навън в интервала между 10:00 и 17:00 часа за пазаруване на храна, посещение в аптека или при лекар и за разхождане на домашни любимци.

Затварянето обхваща Деня на независимостта, Деня на детето и почвните дни.

Забранени са големи събирания за отбелязване на националния празник, с изключение на официалната церемония по полагане на венци. Вместо това ще се проведат някои мероприятия и онлайн събития. Всяка година на 23 април Турция отбелязва събирането на турското Велико народно събрание, проведено за първи път през 1920 г.

Заради многото смъртни случаи са в сила специални мерки за първите две седмици от свещения за мюсюлманите месец Рамадан.

Полицейският час в делнични дни вече започва в 19:00 часа и продължава до 5:00 ч сутринта. Забранени са междуградските пътувания, освен при спешни случаи. Полицейският час през уикенда продължава и във високорисковите градове.

Кафенетата и ресторантите предлагат само доставка и вземане на храна и напитки за вкъщи, а сватбените зали, спортните центрове и игровите зали ще останат затворени до края на Рамадан.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com