плаж Варна
снимка: varna.news

Туризмът иска оставката на здравния министър

Обединение „Бъдеще за туризма“ иска оставката на здравния министър д-р Стойчо Кацаров. Причината – препоръката да не се пътува до Турция, Гърция и Кипър – основни летни дестинации. Избрани като че ли на случаен принцип, всичко това доведе до хаос, недоверие и отлив на туристи в разгара на сезона, посочват от организацията на туроператорите и туристическите агенти.

Браншът ще алармира и търговско-икономическите служби на посолствата на трите държави и ще потърси съдебна отговорност за поредния според организацията удар, нанесен на най-тежко пострадалия от пандемията отрасъл, заради анулирани и предплатени туристически пътувания.

Настояваме за тази оставка заради недомислените изявления, заради липсата на грижа от страна на настоящото правителство към фирмите, занимаващи се с изходящ туризъм, заради тоталната липса на адекватна кампания за поощряване на българските граждани да се ваксинират, се посочва още в писмото до служебния премиер Стефан Янев. От ОБТ не разбират защо здравното ведомство препоръчва едни и игнорира други дестинации. 

Оставаме с впечатление, че някой в Министерството на здравеопазването нарочно и целенасочено желае да вреди на бизнеса ни, а в Министерството на туризма никой не се интересува и застъпва за фирмите за изходящ туризъм, обобщава Димитър Балтов, заместник-председател на Сдружението.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com