снимка: МОСВ

Почистват района край Камен бряг

Басейнова дирекция „Черноморски регион” организира съвместна инициатива по почистване на защитена местност „Яйлата“, в близост до мястото, на което беше заседнал кораба „Vera Su“, както и достъпната част от брега.

Акцията ще се проведе днес от 10,30 часа в защитената местност, като в почистването е предвидено да участват представители на екоминистерството, екоинспекцията във Варна, Басейнова дирекция, жители и гости на община Каварна, както и всички желаещи да се включат. Осигурени са чували и ръкавици.

През годините Басейнова дирекция е организирала редица кампании по почистване на морския бряг на Черно море, но избора на мястото тази година е предвид огромния обществен и медиен интерес в района на Камен бряг до приключване на операцията по претоварване на кораба.

Институциите продължават всекидневно да следят на място състоянието на морските води в района с цел проследяване на стойностите на наблюдаваните до момента показатели. След изтеглянето на заседналия плавателен съд данните до момента сочат тенденция към намаляване на констатираните пикове и връщане в нормалните граници,  или от 17 до 35 пъти по-ниски от стойностите в деня на разтоварване.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com