снимка: pixabay.com

Страшни неща се случват в Украйна

Кадри от вече освободения град Буча в Украйна разкриват шокиращата жестокост към цивилното население. Десетки тела са открити по улиците на града, съобщават чуждестранните журналисти, влезли в града. Русия отрече обвиненията във военно престъпление и определи кадрите от Буча като фалшиви.

След седмици руска окупация, Буча е неузнаваема – няма сграда, която да не е засегната от ударите. Жителите разказват за ужаса, който са преживели.

Чуждестранни журналисти, влезли в Буча, разказват, че само на една от улиците е имало над 20 трупа. Хората са били облечени в цивилни дрехи, а някои от тях са били със завързани ръце. Местните власти съобщават, че над 300 души са погребани в масов гроб. Европейските лидери определиха случилото се като „умишлено клане“ и „военно престъпление“.

Шокиран съм от чудовищната жестокост на руската армия в освободения район на Киев. В Буча е извършено клане. Предстоят нови санкции от страна на ЕС. Слава на Украйна!, заяви Шарл Мишел, председател на Европейския съвет.

Ужасена съм от съобщенията за неописуемия ужас в районите, от които се изтегля Русия. Необходимо е спешно провеждане на независимо разследване. Извършителите на военни престъпления ще бъдат подведени под отговорност, заяви Урсула фон дер Лайен, председател на Европейската комисия.

В поредното си обръщение украинският президент Володимир Зеленски приветства освобождаването на целия киевски регион. Той потвърди и че летище Гостомел, близо до столицата, където се водят сражения от първия ден на войната, отново е под украински контрол.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com