трошка Варна
снимка: live.varna.bg

Стотици трошки прибрани от варненските улици

780 излезли от употреба автомобили са премахнати от улиците на Варна през миналата година. 119 от тях са репатрирани принудително от „Общински паркинги и синя зона“, а останалите 661 броя са премахнати доброволно от собствениците след направени предписания, информират от общинското предприятие.

Акцията по разчистването на стари коли от обществени пространства започна през ноември 2017 г. Мярката важи за моторни превозни средства, които не са в движение, имат стари регистрационни номера или не са преминали технически преглед през последните 2 години, уточниха от общинското предприятие. Стопаните им трябва да ги преместят на собствен терен или да ги предадат за разкомплектоване на лицензирана фирма.

В противен случай, излезлите от употреба автомобили се преместват на паркинга в южната промишлена зона във Варна (под моста). Там колите могат да останат в срок до три месеца. През този период собствениците им могат да ги приберат, след като платят такса за репатриране и отговорно пазене.

Ако автомобилите не бъдат потърсени, от „Общински паркинги и синя зона“  ги предават за разкомплектоване на лицензиран оператор. 

Прочетете също

Ето как може да получим безлихвени кредити за млади семейства

Ето как може да получим безлихвени кредити за млади семейства, двойно по-голямо данъчно облекчение за …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com