снимка: ВМС, архив

Стеснява се периметърът за търсене на потъналия МиГ-29

Влошените хидрометеорологичните условия в последните два дни бяха причина за прекъсване на операцията по издирване на катастрофиралия изтребител МиГ-29 в морето край Шабла. Операцията по издирване обаче продължи със събирането на информация и анализирането ѝ, с цел по-голямо прецизиране на района на катастрофата и планиране на издирването, съобщиха от ВМС.

Метеорологичната прогноза за 17 юни е благоприятна и операцията по издирване ще продължи от ранните утринни часове с участието на минен ловец „Цибър“ и екип и оборудване на фирма „Хидроремонт“. Два катера от ВМС ще са в готовност за допълнително усилване  при необходимост.

Издирването ще продължи с обследване на дъното в район с площ 3,5 кв. км., в който аналитично, с висока вероятност, е определеното място на катастрофата, а след обследването ще се извърши класифициране на откритите цели.

Главна задача на издирването е локализиране на мястото на катастрофата, посредством откриване на части от самолета, което да послужи за изходни данни за откриване на черната кутия.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com