снимка: Министерство на туризма

Сръбски и румънски журналисти на опознавателен тур у нас

Представители на едни от най-популярните медии с туристическа насоченост в Сърбия и Румъния бяха на посещение в България по покана на Министерство на туризма. Опознавателният тур, който приключи този уикенд, акцентира върху красотата на културното наследство на България, спа и морски курорти.

Румъния е един от водещите пазари за входящ туризъм в България. Туристите от северната ни съседка са все по-спонтанни дигитални потребители – опитват нови продукти и услуги, търсят предизвикателство и промяна. Журналистическите турове са част от интегрираната комуникационна кампания в Румъния. Тя включва още различни медийни канали, сред които социални мрежи и YouTubе, външна и печатна реклама.

Анализите на туристопотока от Сърбия показват най-силен интерес към установените морски и планински дестинации в България, както и в нарастваща степен към целогодишните възможности за SPA туризъм, градски и шопинг туризъм и културно-познавателен туризъм. Най-въздействащи при формирането на решението за пътуване извън страната за сърбите са препоръките на близки и приятели и онлайн източниците.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com