снимка: varna.news

Социалните партньори подкрепят бюджетни актуализации

Социалните партньори застават за предлагани от правителството бюджетни актуализации. лидерът на КНСБ Пламен Димитров приветства намереното на кабинета бюджетните разходи за тази година да бъдат увеличени с 1,8 милиарда лева.

Има увеличение на разходите в необходимата степен, за да се покрият основните направления, заради които искахме актуализация на бюджета няколко месеца по-рано, а именно: социалните разходи, разходите за подкрепа на бизнеса и заетостта, и допълнителни разходи в сферата на здравеопазването. Тези 1,8 милиарда лева , които всъщност дава актуализацията за допълнителни разходи в тези системи, са жизнено важни и наистина всъщност много хора, много организации чакат това да се случи, каза Пламен Димитров.

Бизнесът е удовлетворен от предложенията, стана ясно от думите на председателя на Българската стопанска камара Радосвет Радев. Според него герой на днешния ден е българският бизнес, българският предприемач, защото той успя да осигури, в това тежко, пост ковидно време, тези 1,8 млрд., които любезно данъчната администрация събра.

Министерството на финансите очаква приходите тази година да бъдат два милиарда лева повече от планираните. Предвидена е и актуализация на всички пенсии с увеличаване на коефициента за всяка година осигурителен стаж.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com