снимка: varna.news

Ситуацията с бежанците по курортите можела да провали сезона

Неяснотата с настанените в хотелите по Черноморието украински бежанци и липсата на план от страна на държавата е на път да провали предстоящия летен сезон. Това заяви пред Радио Варна хотелиерът Станислав Стоянов, който е и заместник-председател на Съюза на хотелиерите в”Злати пясъци”.

“Програмата за интеграция на бежанците продължава до 31 май. След този период обаче нямаме никаква яснота какво ще се случва. Западни фирми, чиято цел е да организират на туристите спокойна почивка, ще пристигнат у нас в края на май за да проверят дали има все още настанени бежанци в хотелите по Черноморието. Ако има бежанци, в възможно да се стигне до анулации”, предупреди Стоянов и допълни, че вече има резервации, за които са направени авансови плащания.

“Ако тези предплатени резервации се провалят, хотелиерите ще изпаднат в ситуация, в която ще трябва да връщат пари. А с тези пари те вече са покрили текущи разходи”, коментира Стоянов.

Друга причина за отлива на туристи е липсата на добра реклама на България като сигурна и безопасна дестинация.

“Много лоша шега ни изигра и негативната реклама, че полицаи бият шофьори на тирове, както и опасността от мини в Черно море”, каза Станислав Стоянов.

Хотелиерът разкри, че има сериозен отлив на туристи и отменени резервации в черноморските курорти и за Великденските и Гергьовденски празници.

Прочетете също

Асен Василев: Газът няма да скача с 35%

Няма да има скок от 35% на цената на газа през месец май. Това заяви …