снимка: varna.news

Синя зона във Варна и през почивните дни

Синята зона във Варна да бъде с удължено работно време и да работи и през почивните дни. Това предвиждат промени в Наредбата за организация на движението на територията на община Варна, които бяха одобрени от членовете на комисията „Благоустройство и комунални дейности“ към местния парламент.

Ако поправките бъдат приети от Общинския съвет, Синята зона вече ще работи с час повече – от 9:00 до 20:00 часа, както и в почивните дни, с изключение на официалните празници. Промяната се налага заради липсата на места за паркиране в обхвата на зоната извън работното й време. Когато Синята зона не работи, свободните места са около 10 %, а в някои райони и до 5 %., сочи анализ на международната компания Mott MacDonald CZ.

Друга новост, която ще бъде обсъдена утре от финансовата комисия към местния парламент, е, че се дава възможност автомобилите да остават в зоните за платено паркиране за цял ден. Цената ще е 16 лв. на ден с ДДС, като плащането на сумата ще може да се осъществява само през мобилното приложение „Виртуален паркинг метър“.

За желаещите да паркират почасово максималният период за престой в Синя зона остава 3 часа, а в бъдещата Зелена зона ще е 5 часа.

Прочетете също

Студентка от Морско училище помага на ученици да кандидатстват в гимназия

В съвременния свят, където конкуренцията в образованието става все по-ожесточена, помощта и насоките за правилния …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com