Ще има ремонт на основната улица на острова

Предстоят ремонти на пътната инфраструктура в две от промишлените зони във Варна. Това обяви кметът на морската столица Иван Портних.

За Западната промишлена зона е готов проектът за основен ремонт на ул. „Рибен буквар“ (продължение на ул. „Колю Фичето“). Предвижда се ремонт на уличното платно и разширяване на габарита му съобразно действащите регулационни планове. Ще бъдат изградени тротоари с достъпна среда и подходи към промишлени и търговски обекти. Предвижда се реконструкция на съществуващите ВиК проводи, изграждане на нова подземна инфраструктура и ново енергоефективно осветление.

За Южната промишлена зона (острова) се предвижда проектиране и ремонт на основната улица – от стария метален клапов мост до обръщача на автобуси. Трасето е в окаяно състояние, като по него на ден минават десетки тежкотоварни автомобили.

Тази година завърши цялостният ремонт на моста, който е връзка между града и острова и движението по него е много интензивно. Обновени са пътната настилка, фугите, тротоарната конзола, парапетите и мантинелите, възстановено е уличното осветление.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com