Шампионка от плувен турнир във Варна дари премията си за болно дете

Победителката в 4-ото издание на международния турнир по плуване Black Sea Cup Екатерина Аврамова дари премията си от състезанието за лечението на болно дете. Спортното събитие се проведе на плувен комплекс „Приморски“ във Варна през уикенда. Наградата за нея и за най-добрия при мъжете – Лъчезар Шумков, бе по 3000 лв.

„Участието ми имаше една единствена цел – да спечеля наградния фонд и да помогна на едно младо момче. В разцвета на силите си, Ники и семейството му са изправени пред голяма трудност, а именно борбата с рядка болест, която “изяжда” здравето, усмивката и детството на това момче! Надявам се, че макар и малка, моята помощ ще бъде от полза за Николай Витанов!“, коментира двукратната участничка на олимпиади, която се състезава за турски клуб.

Над 300 състезатели от 30 клуба от България, Турция и Франция се състезаваха за наградния фонд от 16 000 лв.

Любопитен детайл е, че призьорите бяха наградени лично от мениджъра на номинираната за „Оскар“ българска актриса Мария Бакалова. Актьорът Юлиан Костов (на снимката горе с Екатерина Аврамова) е и национален шампион по плуване с ПСК „Черно море“. Той връчи паричните премии на победителите и специални плакети, а плувците си направиха снимки за спомен с него.

Прочетете също

Непреходният моден стил на Иван Портних

Модата е важен аспект от визията на всяко общество и е инструмент за изразяване на …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com